ua en ru

Волонтер Шахов купив "стілець свободи" за 30 тис. грн

Волонтер Шахов купив "стілець свободи" за 30 тис. грн

Лідер ВГО "Народна довіра" та відомий волонтер Сергій Шахов отримав на телеканалі 1+1 дизайнерський "стілець свободи". Шахов переміг в онлайн-аукціоні, на якому збирали допомогу родині українського режисера Олега Сенцова.

Волонтер Шахов купив "стілець свободи" за 30 тис. грн

Аукціон відбувся за ініціативи телеведучої телеканалу 1+1 Соломії Вітвіцької. За головний приз - дизайнерський стілець FREEDOM, створений дизайнером Дмитром Аллілуєвим, - з Сергієм Шаховим змагався арт-дилер Ігор Абрамович. Проте за 5 хвилин до фінішу Шахов зробив ставку в 30 тис. грн. та став власником "стільця свободи".

"Стілець FREEDOM вирушає до Северодонецька і там чекатиме на повернення Олега до дому. Для мене це не просто предмет, адже й Олег Сенцов більше ніж звичайний режисер, він - справжній воїн, котрий не боїться боротися за свою рідну землю та пишатися нею", - зазначив Шахов.

Волонтер заявив, що системно допомагає армії та переселенцями. "Війна з Росією багатьох невинних людей зробила в'язнями в прямому і переносному сенсі. Допомога кожній такій людині і, зокрема, Сенцову, яким пишається вся Україна, для мене честь і обов'язок. Сподіваюся, після звільнення він зніматиме в кріслі кіно", - прокоментував переможець аукціону.

Проект на підтримку режисера Сенцова координувала і сестра Олега - Наталія Каплан. Вона подякувала організаторам акції та переможцю. "Крісло FREEDOM стане для Сергія комфортним місцем роботи, відпочинку і роздумів. Зараз першочергове завдання, щоб Олег не був забутим. Термін засудження дуже великий - 20 років, але ми докладаємо всіх зусиль, щоб він вийшов швидше і зміг продовжити займатися творчістю. Ми дуже цінуємо підтримку з України", - заявила вона.

За тиждень до аукціону долучилося багато небайдужих людей, а також внески зробили телеканал 1+1 та телеведуча Соломія Вітвіцька, Олександр Соколовський (засновник Ukrainian Fashion Week ), які збільшили загальну суму допомоги родині ув'язненого українського режисера до 50 тис. гривень. Вся сума вже перерахована сім'ї режисера Олега Сенцова.