ua en ru

"Влада" Криму направили сторожове судно для захисту від українських кораблів

"Влада" Криму направили сторожове судно для захисту від українських кораблів Фото: судно

До СПБУ "Таврида"підійшов корабель Держприкордонслужби України

Так звана прикордонна служба ФСБ з окупованого Криму направила сторожовий корабель "Аметист" для захисту бурових установок від військових кораблів України. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на прес-службу так званого прикордонного управління.

"Командир корабля зв'язався по радіостанції з СПБУ "Таврида" з вимогою надати інформацію про складі екіпажу і метою перебування російської бурової установки в даному районі. Капітан СПБУ розуміючи, що українська сторона не має повноважень на запит подібного роду, інформацію не надав", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, це сталося у зв'язку з тим, що до самопідйомної плавучої бурової установки "Таврида", що належить "Чорноморнафтогазу", підійшов корабель Держприкордонслужби України.

Наголошується, що український корабель попрямував на об'єкти "Чорноморнафтогазу", що знаходяться на Голіцинському газоконденсатному родовищі, де "здійснив їх фото - і відеозйомку". Коли в район Одеського і Голіцинського родовищ прибув "Аметист", він виявив два військових кораблі ВМС України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Путін запустив другу нитку енергомосту в Крим.