ua en ru

"Укрнафта" заборгувала держбюджету 3,7 млрд грн, - голова правління

"Укрнафта" заборгувала держбюджету 3,7 млрд грн, - голова правління Фото: Пітер Ванхеке

При цьому глава "Нафтогазу" стверджує, що борг "Укрнафти" складає 6 млрд грн

Борг ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом становить 3,7 млрд грн. Про це заявив голова правління ПАТ "Укрнафта" Пітер Ванхеке сьогодні на засіданні наглядової ради "Укрнафти", повідомляє народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм у своєму Twitter.

"Цей борг стосується лише 2014 і 2015 років. За нашими підрахунками, борг становить 1,7 + 2 млрд... Це за 2014 р. плюс перший квартал 2015 р.", - сказав Ванхеке.

У свою чергу глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв на засіданні заявив, що за його інформацією, "Укрнафта" має близько 6 млрд дол. "Але у мене лист від Податкової про те, що ваш обов'язок - 6 млрд. Чому? Поясніть, чому ви не платите податки?", - запитав Коболєв.

"Це правда, що у нас є непогашений борг. Але я готовий пояснити, чому... Податкове законодавство змінилося в середині року. А у нас є план, і ми не планували цього", - відповів Ванхеке.

Голова правління "Укрнафти" також зазначив, що держава не повернула "Укрнафті" 2 млрд куб. м газу, які суд визнав власністю компанії.

Відзначимо, за словами власника групи "Приват" Ігоря Коломойського, "Нафтогаз" заборгував "Укрнафті" 50 млрд грн.