ua en ru

Українські прикордонники провели лише візуальний огляд "гумконвоя" РФ, - ДПСУ

Українські прикордонники провели лише візуальний огляд "гумконвоя" РФ, - ДПСУ Фото: Олег Слободян

За весь час відправки "гумконвоев" на Донбас лише 34 вантажівки були оформлені за всіма правилами

Українські прикордонники змогли провести лише візуальний огляд чергового так званого "гуманітарного конвою" МНС Росії, який сьогодні в'їхав на окуповану бойовиками частину Донбасу. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар голови Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 33-го так званого гуманітарного конвою. З 7:05 до 8:20 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв-Курган" на в'їзд в Україну надійшло дві колони так званого "гумконвоя" у складі 102 автомобілів", - заявив Слободян.

Він зазначив, що оскільки переміщення колони в черговий раз відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства, контроль українська міжвідомча групою здійснювала тільки шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій.

"Загалом в Україну у складі 33-х так званих "гумконвоев" вже пройшло 3 820 тис. вантажівок, при цьому тільки 34 з них, які слідували у складі першого конвою в серпні 2014 р., були оформлені у відповідність з міжнародними та вітчизняними нормами. 609 автомобілів пройшли взагалі без будь-якого контролю з української сторони і відносно 3 тис. 177 автомобілів представники української міжвідомчої групи здійснювали контроль шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій", - розповів Слободян.

За його словами, значна частина товарів, які завозяться російською стороною в Україну, носять негуманитарный характер.

Нагадаємо, попередній російський "гумконвой" в'їхав в Україну 16 липня.