ua en ru

Українська армія понесла серйозні втрати в секторі "М", - штаб АТО

Українська армія понесла серйозні втрати в секторі "М", - штаб АТО Фото: АТО

Бойовики 7 разів після обстрілу запитували режим припинення вогню, щоб сили АТО не стріляли у відповідь

Українська армія з учорашнього вечора понесла серйозні втрати в секторі "М" в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомив прес-офіцер сектору "М" Ярослав Чепурний, повідомляє 0629.

"У нас дуже серйозні втрати, інформація по яким буде доведена пізніше. Почерк, яким бойовики ведуть вогонь, дуже схожий на почерк професійної російської армії", - повідомив Чепурний.

Крім того, повідомляється, що до 16:00 26 серпня бойовики дотримувалися режиму припинення вогню, а потім вели вогонь без зупинки. До півночі в секторі сталося 13 обстрілу - 7 разів з артилерії 152-122 мм, 5 разів з мінометів 120 і 82 мм та 1 раз РСЗВ "Град", який обстріляв позиції військових під Новоигнатовкою. 4 рази були обстріляні українські військові в Старогнатовці, 2 - в Чермалику і по 1 разу в Новогригорівці, Прохорівці, Богданівці, Лебединському, Орловському , Новоселівці-2.

Бойовики для того, щоб українці не стріляли у відповідь, 7 разів після обстрілів просили про режим припинення вогню.

З півночі в секторі сталося 7 обстрілів. 4 рази вогонь вівся по Богданівці, 2 рази по Старогнатовці і 1 раз по Чермалику. Найсильніший обстріл стався в Богданівці, де з 04:30 до 05:00 бойовики одночасно застосовували і САУ 152 мм та 81 мм міномети.

Нагадаємо, за минулу добу, 26 серпня, бойовики 90 раз обстріляли сили (АТО).

"В цілому, протягом вчорашньої доби, незаконні збройні формування 90 разів порушили режим припинення вогню. 14 разів найманці застосовували артилерію, 31 - міномети, 5 - танки, один раз використовували реактивні системи залпового вогню. 27 серпня з півночі і до 6 ранку бойовики продовжили вогонь артилерії по селищам Богданівка і Старогнатовка, що поблизу Маріуполя", - йдеться в повідомленні.

Також у штабі відзначають, що протягом вчорашнього вечора і в кінці доби ситуація в зоні АТО істотно загострилася.

"Незаконні збройні формування, всупереч домовленостям, застосовували озброєння калібру більше 100 міліметрів практично вздовж всієї лінії розмежування.