ua en ru

В Україні набув чинності закон про трудові гарантії військовим на час мобілізації

В Україні набув чинності закон про трудові гарантії військовим на час мобілізації Набув чинності закон про трудові гарантії військовим

В Україні сьогодні, 15 квітня 2015 р., опубліковано закон № 259-VIII "Про внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв'язку з оголошенням демобілізації". Закон опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Це закон поступається чинності в день його опублікування.

Цей документ зберігає місця роботи (посади) і середній заробіток на підприємстві або в установі працівникам, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров'я) і перебувають на лікуванні в медичних установах, а також потрапили в полон або визнані безвісти зниклими.

Документом також надаються додаткові гарантії соціального захисту військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом при мобілізації в особливий період, щодо порядку надання щорічної відпустки і встановлені гарантії відстрочки від повторного призову протягом шести місяців у разі проведення часткової мобілізації, процедури призову на військову службу на тих військовозобов'язаних, які були звільнені зі служби в запас після проведення заходів попередньої мобілізації. Винятком може служити їх особисту згоду щодо здійснення такого заклику.

Нагадаємо, 18 березня 2015 р. Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому відповідний законопроект № 2283, за який проголосували 233 нардепи з 226 мінімально необхідних.

Президент України Петро Порошенко підписав закон 14 квітня.