ua en ru

Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту демобілізованих

Порошенко підписав закон про посилення соцзахисту демобілізованих Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон № 259-VIII "ПРО внесення змін у деякі закони України щодо вдосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв'язку з оголошенням демобілізації", який був прийнятий Верховною Радою 18 березня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Метою документа є вдосконалення деяких законодавчих положень, зокрема з питань відпустки і соціальних гарантій працівників.

Законом встановлено збереження місця роботи (посади) і середній заробіток на підприємстві або в установі за працівниками, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров'я) і перебувають на лікуванні в медичних установах, а також потрапили в полон або визнані безвісти зниклими.

Документом також надаються додаткові гарантії соціального захисту військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом при мобілізації в особливий період, щодо порядку надання щорічної відпустки і встановлені гарантії відстрочки від повторного призову протягом шести місяців у разі проведення часткової мобілізації, процедури призову на військову службу на тих військовозобов'язаних, які були звільнені зі служби в запас після проведення заходів попередньої мобілізації. Винятком може служити їх особисту згоду щодо здійснення такого заклику.

Нагадаємо, 10 квітня Порошенко схвалив залучення демобілізованих до служби у військовому резерві.