ua en ru

В Україні можливі ще 3 хвилі мобілізації, - Міноборони

В Україні можливі ще 3 хвилі мобілізації, - Міноборони Фото: українські військові в зоні АТО

Це залежить від ситуації в зоні АТО

Заступник міністра оборони України Петро Мехед допускає проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації в залежності від розвитку ситуації на Донбасі. Про це він заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"В залежності від розвитку ситуації, можливо, буде і сьома, і восьма і дев'ята (хвиля мобілізації - ред.). Але ми зараз проводимо активну роботу щодо того, щоб збільшити кількість військовослужбовців, які готові підписати контракт. У цьому плані зараз як раз Генеральний штаб опрацьовує варіант, щоб термін контракту був фіксований - це півроку, рік", - повідомив заступник міністра.

Зазначимо, станом на серпень 2015 р. план мобілізації в ході шостої хвилі виконано на 50%.

У той же час план мобілізації в ході шостої хвилі в Закарпатській обл. виконаний тільки на 27%, що є другим найменшим показником по Україні. Про це сьогодні вранці повідомили в прес-службі глави Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Повідомлялося також, що показники мобілізації в Закарпатській обл. на передостанньому місці по Україні, нижче тільки Івано-Франківська обл. - 25%.

"Головні причини таких низьких показників дві. Перша - безвладдя в районах, друга - наближення місцевих виборів, з-за яких сільські, селищні і міські голови не хочуть займатися мобілізацією, щоб не налаштувати проти себе електорат", - навела слова Москаля його прес-служба.

У той же час, за даними ОДА, найгірше справи на Воловеччині (4%), Виноградівському (10%) та Тячівському районах (13%). Кращі в Берегово - 88% (при тому, що попередню, 5-ту хвилю мобілізації, це місто виконало з найменшим по області показником), Перечинському (65%) та Великоберезнянському районах (50%). Щодо міст обласного значення, то Ужгород виконав план по мобілізації на 35%, Мукачево - на 38%, Хуст - на 17%, Чоп - на 27%.