ua en ru

В Україні сьогодні відзначають День державного прапора

В Україні сьогодні відзначають День державного прапора Фото: державний прапор України

Київ підготував урочистості для жителів міста і гостей столиці

Сьогодні, 23 серпня, в Україні відзначається свято, присвячене одному з її символів, - День державного прапора. На загальнодержавному рівні День державного прапора України святкується з 2004 р., до того офіційно відзначався тільки в столиці.

Саме 23 серпня 1991 року, після провалу путчу в Москві, група народних депутатів внесла синьо-жовтий біколор в сесійний зал Верховної Ради.

З 2009 р. в честь свята проходять урочисті заходи, зокрема проведення щороку 23 серпня о 09:00 офіційної церемонії підняття державного прапора України в обласних і районних центрах, інших населених пунктах України, за участю діячів науки та культури, представників міжнародних, громадських, релігійних організацій, політичних партій.

Офіційні урочистості почнуться з церемонії урочистого підняття прапора та відкриття виставки бойових прапорів частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України із зони АТО на Софійській площі за участю Президента України Петра Порошенка.

Крім того, там же передбачається відкриття виставки прапорів-реліквій, яка пропрацює три дні. На виставці буде продемонстровано 60 прапорів різних форматів, зокрема стяги із зони АТО, волонтерські прапори, а також історичні прапори з Національного музею історії.

На Хрещатику й центральних площах Києва будуть проводитися заходи для дітей і дорослих, зокрема флеш-моб "Підпиши прапор", а також конкурси малюнків для військових. У дитячих заходах візьме Перша леді Марина Порошенко.

Також увечері 23 серпня на Михайлівській площі планується концерт українських зірок під назвою "Більше ніж символ".

Нагадаємо, раніше була опублікована програма святкування Дня незалежності України у Києві.