ua en ru

В Уанеті з'явився перший онлайн-сервіс для розрахунку з інтернет-магазинами bitcoin

В Уанеті з'явився перший онлайн-сервіс для розрахунку з інтернет-магазинами bitcoin Фото: криптовалюта Bitcoin (GloballLookPress)

Оператором послуги інтернет-банкінгу з використання криптовалюти в онлайн-покупках виступає один з найбільших українських банків

Один з найбільших інтернет-магазинів ALLO.ua запустив можливість оплатити покупки криптовалютою Bitcoin, ставши першим українським онлайн-гравцем, який впроваджує новий сервіс від "ПриватБанку" - оплата покупок так званими біткоінами. Про це повідомили в офіційному блозі компанії.

Як зазначається, при оплаті платіжною карткою замовлення на сайті онлайн-трейдера необхідно обрати платіж Bitcoin і підтвердити транзакцію скануванням QR-коду.

При цьому сума покупки автоматично конвертується за поточним Bitcoin-курсом.

"Ми йдемо в ногу із часом і пропонуємо нашим клієнтам зручні та інноваційні послуги, в тому числі й у сфері фінансів: із 14 грудня спільно з нашими партнерами із "ПриватБанку" запускаємо нову послугу - оплата покупок криптовалютою Bitcoin. Розвиток фінансових сервісів і продуктів є частиною нашої стратегії мультиканального роздробу, і ми прагнемо відповідати високим очікуванням наших клієнтів", - зазначив CEO групи компаній "Алло" Максим Раскін.

"Незабаром послуга Bitcoin-еквайрингу буде доступна для всього українського і європейського бізнесу: із 20 грудня послугу буде активовано автоматично для всіх торговців "Приватбанку". Інтернет-магазинам для прийому bitcoin не потрібно робити додаткових дій або відкривати Bitcoin-гаманець, оплата зараховується на розрахунковий рахунок продавця у гривнях, таким чином оплата біткоінами для торговця не відрізняється від інших методів платежу", - заявив заступник голови правління "ПриватБанку" Олександр Вітязь.

Компания АЛЛО первая в Украине запускает новый сервис от ПриватБанка - оплата покупок криптовалютой Bitcoin. Подробнее об этом узнайте из нашей статьи: http://re.allo.ua/4czgik

Опубліковано Алло 14 грудня 2015 р.

Як зазначили в банку, Bitcoin-еквайринг - це перша послуга в низці планованих продуктів банку на основі кріптовалюти і технології блокчейн (Blockchain Ukraine).

Раніше Національний банк України в діалозі з Bitcoin-спільнотою підтримав зусилля, спрямовані на інтеграцію сучасних інструментів розрахунків у фінансову систему країни.

Нагадаємо, на початку грудня стало відомо про плани "ПриватБанку" щодо прийому платежів у Bitcoin.