ua en ru

"ПриватБанк" планує прийом платежів у Bitcoin

"ПриватБанк" планує прийом платежів у Bitcoin Фото: ПриватБанк (ITC.ua)

Найбільша фінустанова завершила тестування сервісу і зараз займається пошуком партнерів

Найбільший комерційний банк "ПриватБанк" завершив тестування нової послуги для інтернет-магазинів з можливістю прийому оплати в біткоінах (bitcoin) і подальшого зарахування на розрахунковий рахунок продавця еквівалента у гривнях (якщо це український інтернет-еквайринг) або доларах (для інших країн). Про це заявила керівник департаменту "ПриватБанку" з електронної комерції Христина Кармазіна сьогодні на конференції "Транскордонний e-commerce: імпорт в Україну" в Києві, повідомляє PaySpaceMagazine.

"Ми вже завершили тестування сервісу і зараз шукаємо партнерів, які готові інтегрувати bitcoin на свою checkout-сторінку. При цьому ми орієнтуємося не тільки на український ринок, але й на європейський", - додала Кармазіна.

Як зазначається, весь процес здійснення оплати за допомогою біткоінів буде виглядати так: при виборі способу оплати під час оформлення замовлення клієнт обирає платіж у біткоінах і здійснює транзакцію шляхом сканування QR-коду. Потім "ПриватБанк" конвертує (за поточним курсом) bitcoin у гривню або долар і переказує гроші на розрахунковий рахунок торговця.

Щодо питання про спірні моменти в регулюванні криптовалют в Україні, то "ПриватБанк" подав відповідну заявку до НБУ.

Нагадаємо, раніше в Києві засновник Bitcoin Ukraine Foundation виграв суд стосовно вилученого під час обшуку майна.

Рік тому в Нацбанку заявляли, що віртуальна валюта Bitcoin не може використовуватися в Україні як засіб платежу. Однак пізніше, як зазначали представники IT-співтовариства, регулятор пішов на діалог у питанні про bitcoin