ua en ru

В Україні намолочено 35,7 млн т врожаю, - Мінап

В Україні намолочено 35,7 млн т врожаю, - Мінап Фото: Олексій Павленко

Всього заплановано намолотити 60 млн тонн

В Україні вже намолочено 35,7 млн т врожаю з 60 млн тонн запланованих. Про це сьогодні в ході засідання Кабінету міністрів України заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Намолочено ранніх зернових культур вже на площі 9,9 млн га, 97% наших планових цифр з урожайністю на рівні минулого періоду, не дивлячись на ситуацію, погодні умови, на всі труднощі, що були у нас намолочено вже 35,7 млн раннього врожаю. Це дуже серйозні цифри при планових цифрах на рівні 60 млн, намолотили більше половини врожаю", - заявив Павленко.
Павленко зазначив, що споживання очікується на рівні 24 млн тонн врожаю.

Також прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк поінформував про збір урожаю по регіонах: у Донецькій - 1 млн 350 тис тонн, Луганській - 770 тис тонн, в Одеській - 3 млн тонн, Дніпропетровській, Харківській - 2,8 млн тонн, Запорізькій - 2,7 млн тонн, Миколаївській та Херсонській - 2,4 млн тонн, Вінницькій - 2,3 млн тонн.

Нагадаємо, вся посівна площа сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств під урожай 2015 року становить 26,7 млн га, що на 540 тис. га менше проти 2014 року, що пов'язано з окупацією частини територій Донецької та Луганської областей.