ua en ru

Україна замінила третину імпорту російських комплектуючих своєю продукцією, - "Укроборонпром"

З 30 тис. одиниць запасних частин, які раніше імпортувалися з Росії, 11 тис. вже виробляються в Україні. Про це в ході круглого столу заявив перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Сергій Пинькас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Коли була поставлена задача припинити співпрацю з Росією... Якщо проаналізуємо кількість запасних частин, які з Росії до нас поставлялися - це кількість досягає 30 тис. одиниць за номенклатурою. За півроку більше 11 тис. проводиться вже безпосередньо в Україні", - заявив Пинькас.

За його словами, за останній час Президент України Петро Порошенко передав військовим рекордну кількість військової техніки.

"Якщо говорити про кількість техніки, яка була проведена, то це більше 30 тис. одиниць. Були дні, коли Президент вручав військову техніку, і кількість техніки, яка перебувала на плацдармі, було більше, ніж, наприклад, кількість техніки, яка була передана військовим протягом 10 років", - заявив Пинькас.

Нагадаємо, ще в листопаді 2014 р. в "Укроборонпромі" заявили про заміщення майже всього імпорту російських комплектуючих.