ua en ru

Убитий журналіст Олесь Бузина, - МВС

Убитий журналіст Олесь Бузина, - МВС Олесь Бузина застрелений в Києві

У Києві сьогодні, 16 квітня, був убитий журналіст, колишній шеф-редактор видання "Сегодня" Олесь Бузина. Про це РБК-Україна повідомила керівник прес-служби ГУМВС України в Києві Юлія Мусташ.

"За словами очевидців, в 13:20 двоє невідомих в масках застрелили його біля свого будинку, після чого втекли на автомобілі",- заявила Мусташ.

За її словами, свідки також повідомляють, що пострілів було кілька. В даний час на місці працюють фахівці.

Також Мусташ зазначила, що найближчим часом за даним фактом буде розпочато кримінальне провадження.

Убитий журналіст Олесь Бузина, - МВС

Убитий журналіст Олесь Бузина, - МВС

Фото: Facebook/Petr Sazonov

Олесь Бузина народився 13 липня 1969 р. в Києві. Працював у різних київських виданнях: газетах "Киевские ведомости" (1993-2005), "2000" (2005-2006); журналах "Друг читача", "Лідер", "Наталі", "Его", "XXL".

Нагадаємо, Олесь Бузина показав себе послідовним критиком нової української влади, найбільшу популярність отримали його висловлювання щодо конфлікту на сході України. "Це громадянська війна. Несправедлива. Виграти її вам не вийде навіть з допомогою Сатани", - писав, зокрема, Бузина на своєму персональному сайті, звертаючись до керівництва країни.

У січні 2015 р. Бузина був призначений шеф-редактором газети "Сегодня". У березні 2015 подав у відставку через розбіжності з керівництвом.

Нагадаємо, в ніч на 13 квітня в Києві був убитий український журналіст Сергій Сухобок.