ua en ru

Турчинов: РНБО визначив пріоритетом 2016 року відновлення ППО

Турчинов: РНБО визначив пріоритетом 2016 року відновлення ППО Фото: Олександр Турчинов

На створення нової системи ППО витратять значну частину оборонного бюджету-2016

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) визначив пріоритетом 2016 року відродження системи протиповітряної оборони (ППО) України. Про це під час брифінгу, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає "112".

"Ми планували, незважаючи на складну економічну ситуацію, не менше 5% від ВВП на сектор безпеки і оборони. За попередніми цифрам, які ми маємо, прийнято рішення про виділення понад 114 млрд, тобто це понад 5% від ВВП, це дуже важливо. І, безумовно, значний ресурс буде виділено і для відродження потенціалу ППО", - заявив Турчинов.

За словами Турчинова, складність полягає в тому, що всі підприємства, які випускали зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційні станції знаходяться в Росії, і Україна має з нульового потенціалу створювати підприємства, виробничі потужності, які дозволили озброїти армію.

Серед важливих розробок глава РНБО зазначив, назвав модернізовані радіолокаційні станції П-180 і МАРС-Л, сучасний радіовисотомір ПРВ-16МАЯ, мобільний командний пункт "Модуль", а також модернізовані зенітно-ракетні комплекси С-125-2Д і "Куб".

Нагадаємо, 2 грудня президент України Петро Порошенко підписав укази про рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) "ПРО пропозиції до проекту Закону України" Про Державний бюджет України на 2016 рік" по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України" про рішення РНБО "Про забезпечення видової інформації державних органів" від 11 листопада