ua en ru

Турчинов: Путін продовжує перетворювати РФ в глобальну військову загрозу

Турчинов: Путін продовжує перетворювати РФ в глобальну військову загрозу Фото: Олександр Турчинов

Турчинов прокоментував наміри РФ збільшити військовий бюджет

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявив, що наміри Росії збільшити свій військовий бюджет свідчать про те, що Президент РФ Володимир Путін продовжує перетворювати країну в глобальну військову загрозу. Про це Турчинов заявив в коментарі, передає прес-служби РНБО.

За словами Турчинова, збільшення на тлі економічної кризи і зубожіння населення Росії військового бюджету РФ до 48 млрд дол. означає, "що Путін продовжує перетворювати РФ в глобальну військову загрозу". Він упевнений, що керівництво Росії не збирається припиняти свою політику військової ескалації і зовнішньої агресії.

"Так Росія визначена головною військовою загрозою не тільки в Стратегії національної безпеки і Воєнної доктрини України, аналогічної позиції дотримуються і наші стратегічні партнери", - сказав він.

Секретар РНБО України також додав, що у пріоритетах військової стратегії США, яка була прийнята нещодавно, агресивна політика РФ зайняла перше місце серед загроз, випередивши потенційну небезпеку з боку міжнародного тероризму, а також Ірану та Північної Кореї.

Секретар РНБО зазначив, що, враховуючи активне нарощування військового потенціалу РФ, у бюджеті України на наступний рік "незважаючи на всі труднощі, не повинні зменшуватися витрати на сектор безпеки і оборони".

Турчинов також повідомив, що відразу після визначення Кабінетом міністрів остаточних параметрів бюджету, РНБО затвердить оборонний бюджет і державний оборонне замовлення.

Нагадаємо, як раніше стало відомо, в бюджеті Росії на 2016 р. російська армія отримала 259 млрд руб. додаткових асигнувань.