ua en ru

Яценюк: Україна вводить заборону на транзитні польоти російських авіакомпаній

Яценюк: Україна вводить заборону на транзитні польоти російських авіакомпаній Фото: Арсеній Яценюк

Ця заборона стосується всієї цивільної авіації РФ і всіх російських авіакомпаній

Україна вводить заборону на транзитні польоти російських авіакомпаній через український повітряний простір. Про це в ході засідання Кабінету міністрів 25 листопада заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд України приймає рішення щодо введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України. Уряд дає доручення "Украероруху", відповідно до норм міжнародного законодавства, повідомити РФ про те, що російські авіакомпанії і російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір",- заявив Яценюк.

За його словами, ця заборона стосується всієї цивільної авіації РФ і всіх авіакомпаній РФ.

"Ми очікували, що російська сторона після відповідного рішення (щодо заборони на польоти до України російським авіакомпаніям - ред.) і після проведених консультацій скасує свої заборонені акти, у тому числі і скасує заборону на авіаційні перевезення українськими авіакомпаніями, а також скасує заборону на транзитний прольот українським авіакомпаніям територією Росії... Росія, як завжди, не погодилась на законні умови української сторони",- зазначив Яценюк.

Саме це, за його словами, і стало причиною рішення про заборону з боку України.

Варто зазначити, що для російських авіакомпаній зараз діє часткова заборона на польоти в Україну.

Нагадаємо, Україна наклала санкції на російські авіакомпанії, включаючи найбільші російські перевізники "Аерофлот" (з усіма дочірніми авіакомпаніями) і "Трансаеро". Всім їм частково або повністю заборонено транзит ресурсів, польоти та перевезення по території України з 25 жовтня.

Росія прийняла рішення ввести відповідні заходи проти українських авіакомпаній. Увечері 28 вересня Міністерство транспорту Росії доручило Росавіації направити авіакомпаніям України повідомлення про припинення на використання повітряного простору Росії з 25 жовтня.