ua en ru

Яценюк розповів про невдачі Кабміну у реформах в 2015

Яценюк розповів про невдачі Кабміну у реформах в 2015 Фото: Арсеній Яценюк

Основний невдачею Яценюк вважає реформу середньої освіти

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк розповів про невдачі уряду в процесі реформування в 2015 році. Про це глава уряду заявив сьогодні, 29 грудня 2015 року, в ході прес-конференції за підсумками 2015 року, передає кореспондент РБК-Україна.

Основний невдачею Яценюк вважає реформу середньої освіти.

"Що я вважаю, що необхідно було зробити, але тут результати не такі, як очікували - це реформа середньої освіти... Середня освіта та дошкільна освіта залишалася поза реальним процесом реформ", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що зараз з профільним міністерством і профільним віце-прем'єром Кабмін ставить ключове завдання на 2016 рік - реформування середньої та дошкільної освіти.

"Це створення хабс скулз, формування бази для якісних для студентів вищих навчальних закладів", - зазначив Яценюк.

Він також акцентував увагу на проблемах реформування у сфері медицини.

"Друге це звичайно медицина... Ряд пакетів законодавства, яке було до ВРУ щодо зміни системи фінансування не були проголосовані, тому 2016 рік - ключовий пріоритет реформування системи медицини", - зазначив глава уряду.

Також серед пріоритетів і проблемних в даний час питань Яценюк назвав приватизацію та українську митницю.

Крім того, прем'єр заявив, що очікує ціну на природний газ у 2016 році нижче 200 доларів. Також, за його словами, Україні нарешті вдалося "злізти з російської "газової голки".

"У поточному році нам вдалося отримати кредит для придбання газу саме на західному кордоні, а не на східному кордоні завдяки спільним зусиллям з ЄБРР. Можу вам вже чітко сказати, що ми очікуємо ціну на природний газ нижче 200 доларів",- сказав Яценюк.

Зазначимо також, що глава уряду розповів про те, коли Кабмін введе економічні контрзаходи проти РФ.

"Український уряд після підписання президентом України змін до закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" прийме постанову про введення контрзаходів проти Росії", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр назвав чотири основні цілі Кабміну: членство в ЄС і НАТО, відновлення територіальної цілісності і зростання економіки.