ua en ru

Яценюк доручив звільнити голову Київської ДФС

Яценюк доручив звільнити голову Київської ДФС Фото: Арсен Яценюк

У ДФС вже звільнили 42% керівного складу центрального апарату і 15% керівників по областях

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив звільнити голову Державної фіскальної служби (ДФС) міста Києва. Про це він заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я тільки що отримав довідку і, принаймні по моїй довідці, кудись зникло давно прізвище, за попередніми даними, яке поки що залишилося на своїй посаді - це керівник ДФС в місті Києві, який підпадає під невідкладне звільнення. Я так розумію, що, напевно, просто не встигли підготувати документи. Дайте, будь ласка, термінове доручення невідкладно звільнити керівника ДФС в місті Києві, який, відповідно за актом, підлягає звільненню", - заявив Яценюк.

У свою чергу, глава ДФС Роман Насиров пообіцяв перевірити цю інформацію.

"Буде проведено і зроблено", - відповів Насиров. При цьому він також повідомив, що до 26 листопада було звільнено 42% керівників центрального апарату ДФС, які не мають права займати свої посади в відповідності з законом про очищення влади.

"Станом на понеділок, я вже звільнив 42% керівного складу центрального апарату і 15% керівників по областях - це майже 80 людей", - заявив Насиров.

При цьому він також зазначив, що з січня 2016 року планується подальше скорочення штатах ДФС на 30%.

"Це означає, що з чисельністі 58 тисяч людей, які у нас є зараз за штатним розкладом, буде менше 40 тисяч", - підкреслив глава ДФС. За його словами, з травня 2015 року було звільнено більше, ніж 1,5 тисячі керівного складу служби і призначено нових більше 500 керівників.

Зазначимо, з червня 2015 року начальником ГУ ДФС в Києві є Людмила Демченко, при Януковичі обіймала посади заступника начальника податкової інспекції в Солом'янському раоні м. Києва. Цього року вона була кілька місяців помічником нардепа Ніни Южаниної.

Нагадаємо, раніше глава ДФС Роман Насиров погодився звільнити 42% вищого керівництва відомства.