ua en ru

Яценюк доручив Демчишину передати ФДМ пакет акцій "Центренерго" для приватизації

Яценюк доручив Демчишину передати ФДМ пакет акцій "Центренерго" для приватизації Фото: Арсеній Яценюк

Це було прийнято розпорядженням Кабінету міністрів України

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишину передати Фонду державного майна України (ФДМУ) пакет акцій "Центренерго" для приватизації. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не раз говорив, що є маса технічних проблем у процесі передачі цих акцій ФДМУ, в першу чергу, це кошти, які потрібні для оплати рахунків, які виставив Ощадбанк за зберігання цих акцій. Це досить великі суми. Поки не зрозуміло, за що вони вимагають ці кошти. По-друге, я неодноразово говорив, що для того, щоб продавати ці підприємства, потрібно демонополізувати ринок теплової генерації", - прокоментував Демчишин питання по пакету акцій "Центренерго".

Так, Яценюк доручив Демчишину передати Фонду державного майна України пакет акцій "Центренерго" для приватизації.

"Як тільки ви мені сказали про мільйон гривень, які потрібно заплатити в Ощадбанку, я зв'язався з керівником Ощадбанку - вони готові розглянути питання пробачити вам мільйон гривень. Я думаю, що це технічні перепони, які ставляться, щоб не приватизувати компанію "Центренерго". Тому пане міністр, уряд України вимагає від вас негайної передачі пакету акцій "Центренерго" Фонду державного майна України, як це було прийнято розпорядженням Кабінету міністрів України", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, вчора Яценюк вимагав приватизувати "Центренерго".