ua en ru

Ціна на нафту з Північної Дакоти опустилася нижче нуля

Ціна на нафту з Північної Дакоти опустилася нижче нуля Фото: Ціна на нафту з Північної Дакоти опустилася нижче нуля

North Dakota Sour є вкрай низькоякісним сортом з високим вмістом сірки

Компанія Flint Hills Resources згодна купити нафту сорту North Dakota Sour, якщо їй заплатять за неї по 0,5 доларів за барель. Про це передає Bloomberg з посиланням на корпоративний прайс-лист.

Наголошується, що в січні 2014 року ця марка коштувала 47,6 доларів за барель, але до січня 2015 року подешевшала до 13,5 доларів за барель.

Наголошується, що North Dakota Sour є вкрай низькоякісним сортом з високим вмістом сірки.

Так, за словами виконавчого віце-президента далласской компанії Turner Mason Джона Ауэрса, з 2011 року компанія Enbridge перестала надавати свої нафтопроводи для високосірчистої нафти і її доводиться вивозити вантажівками і залізничним транспортом, що значно підвищує витрати.

На North Dakota Sour припадає менше 15 тисяч барелів на добу з загального видобутку нафти в Північній Дакоті. Для порівняння, в західній частині штату розташована сланцева формація Баккен, яка дає щодня 1,1 мільйонів барелів низькосірчаної нафти.

Нагадаємо, ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 18 січня 2016 року, піднялася вище 29 доларів за барель.

Зазначимо, Іран після скасування санкцій планує повернути собі колишні позиції в ОПЕК і на міжнародному ринку і до осені збільшити експорт сирої нафти до двох мільйонів барелів на день.