ua en ru

Суд зняв арешт з рахунків сина Януковича

Суд зняв арешт з рахунків сина Януковича Фото: Олександр Янукович (прес-служба "МАКО")

У рішенні суду скасовано арешт рахунків дев'яти фірм

Печерський районний суд Києва зняв арешт з рахунків компаній, що пов’язані з Олександром Януковичем, сином екс-президента України Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про рахунки у "Всеукраїнському банку розвитку", про що зазначено у двох рішеннях суду.

Зазначимо, що арешти на рахунки були накладені на фірми у 2015-2016 роках, що за версією слідства, фігурували у справі щодо заволодіння державними коштами через регіональні відділення "Укрзалізниці". Загалом у справі було вказано 12 фірм, що були підконтрольні банку Олександра Януковича "Всеукраїнський банк розвитку".

У рішенні суду скасовано арешт рахунків дев'яти фірм: ТОВ "Араніт К", "Квардіс Н", "Тіпікон А", "Вектор-Перспектива", "Компанія з управління активами "ВБР-ІНВЕСТ", "Ді Соуз", "Мелон 8", "Бенефіт-Консалт" і "Лайтрум".

Як зазначено в одному з рішень про скасування арешту, правами на арештовані рахунки наразі володіє ТОВ "Аскор-Інвест". Також вказано, що підозр у справі досі не оголошено. Крім того, слідчий не довів, що кошти на цих рахунках є предметом злочинної діяльності.

Зазначимо, за даними слідства, службові особи "Всеукраїнського банку розвитку", у період з 01.01.2013 по 30.06.2014 з метою отримання державних коштів незаконно кредитували "Донецьку залізницю", "Львівську залізницю", "Одеську залізницю", "Південно-Західну залізницю", "Південну залізницю" і "Придніпровську залізницю". Загальна сума збитків у результаті сягнула понад 2,5 млрд гривень.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура спільно з Держфінмоніторингом у березня 2017 року заблокували зняття арешту з рахунків сина екс-президента України Віктора Януковича Олександра в Міжнародному інвестиційному банку.