ua en ru

Суд не дозволив взяти під варту екс-прокурора Корнійця

Суд не дозволив взяти під варту екс-прокурора Корнійця Фото: Олександр Корнієць

Корнієць заявляє, що проти нього можуть висунути ще одну підозру

Слідчий суддя Печерського районного суду Києва Лариса Цокол не задовільнила клопотання прокуратури у зміні запобіжного заходу "діамантовому прокурору" Олександру Корнійцю із застави на тримання під вартою, передає "Громадське ТВ".

Обвинувачення наполягало на тому, що, перебуваючи на свободі, Корнієць має можливість та може переховуватись від слідства, може, залишивши свої зв'язки у правоохоронних органах, для того аби знищити речові докази у справі і тим самим не дати можливість встановити істину у справі. Крім цього, Корнієць не виконав попереднє рішення суду і не сплатив заставу у розмірі 2,5 тис. мінімальних заробітніх плат, що становить більше 3 млн гривень.

"Ми не задоволені, але давати оцінку слідчому суді неетично... Значить не знайшли докази переконливими. Будемо продовжувати розслідування і, в разі необхідності, будемо подавати ще клопотання про зміну запобіжного заходу", - прокоментував рішення суду прокурор Віталій Опанасенко.

Захист просив пом'якшити запобіжний захід, заявляючи, що прокурор не має коштів на оплату застави у 3,45 млн грн. Також адвокат наголошував, що підзахисний має серйозні проблеми зі здоров'ям та є батьком чотирьох дітей, троє з яких неповнолітні.

Водночас Корнієць заявляє, що проти нього можуть висунути ще одну підозру.

Нагадаємо, заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе повідомляв, що Генеральна прокуратура України просить суд змінити "діамантовому прокурору" Олександру Корнийцу запобіжний захід на утримання під вартою.