ua en ru

Суд продовжив розгляд апеляції у справі Пукача

Суд продовжив розгляд апеляції у справі Пукача Фото: Олексій Пукач

На засіданні присутні Пукач і Подільський

Апеляційний суд м. Києва продовжив розгляд апеляції колишнього керівника департаменту спостереження МВС України Олексія Пукача, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Засідання продовжив головуючий на засіданні суддя Степан Гладій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Судове засідання оголошується продовженим", - заявив Гладій.

На засіданні присутні Пукач зі своїм адвокатом, потерпілий Олексій Подольський зі своїми представниками, а також прокурори.

Вчора суд відмовив потерпілому Олексію Подольському у відводі суддів по справі апеляції Пукача. Судді порахували клопотання про відвід всієї колегії суддів необґрунтованим.

Подільський разом зі своїми представниками оголосив клопотання про відвід всієї колегії суддів. Він вважає ,що колегія суддів необ'єктивна і упереджена, оскільки відмовила йому у задоволенні клопотання про виклик до суду в якості свідків Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна, колишнього Президента Леоніда Кучму, колишнього главу Адміністрації Президента, екс-спікера Верховної Ради Володимира Литвина і Григорія Омельченка.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва визнав Пукача винним у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе і засудив його до довічного позбавлення волі 29 січня 2013 р. Суд встановив, що Пукач у ніч із 16 на 17 вересня 2000 р. вбив Гонгадзе за його професійну діяльність за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.