ua en ru

Суд Одеси зобов'язав відкрити таємницю слідства про трагедію 2 травня

Суд Одеси зобов'язав відкрити таємницю слідства про трагедію 2 травня Фото: пожежа в Будинку профспілок в Одесі 2 травня 2014 року

Представники міліції, прокуратури та бюро СМЕ не змогли довести необхідність обмеження доступу до цієї інформації в таких умова

Одеський апеляційний адміністративний суд залишив в силі
рішення першої інстанції, згідно з яким журналісти можуть отримати копії висновків судово-медичних експертів у справі про трагедію 2 травня 2014 р. в Одесі. Про це повідомляє місцеве видання "Думська".

Мова йде про позов, який подали одеські журналісти Сергій Дібров і Леонід Штекель до МВС і Бюро судово-медичних експертиз (СМЕ), в якому зажадали надати у відповідь на запит протоколи розтину тіл людей, загиблих 2 травня.

Суд підтвердив, що до висновків експертів, які зроблені в рамках кримінального провадження, існує великий суспільний інтерес.

Представники міліції, прокуратури та бюро СМЕ не змогли довести необхідність обмеження доступу до цієї інформації в таких умовах.

Таким чином, рішення Окружного адміністративного суду вступило в силу. У відповідності з ним обласне бюро СМЕ зобов'язане надати журналістам за їх запитом копії відповідних документів без вказівки імен, прізвищ та інших ідентифікуючих даних загиблих і експертів.

Нагадаємо, суд Одеси дозволив провести акцію в пам'ять про події 2 травня.