ua en ru

Суд Лондона підтримав апеляцію України у суперечці з РФ щодо "боргу Януковича"

Суд Лондона підтримав апеляцію України у суперечці з РФ щодо "боргу Януковича" Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Мова йде про так званий "борг Януковича" в 3 млрд доларів

Апеляційний суд Англії сьогодні, 14 вересня 2018 року, підтримав апеляцію України в суперечці з Російською Федерацією по так званому "боргу Януковича" на 3 млрд доларів, повідомляю РосЗМІ.

Як зазначається, тепер Високий суд Лондона повинен повернутися до розгляду боргової суперечки "в рамках класичного судочинства з урахуванням всіх політичних моментів справи".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Апеляційний суд Англії та Уельсу повинен сьогодні оголосити остаточне рішення по так званому "боргу Януковича". Йдеться про позику в 3 млрд доларів, яка була надана Росією під час президентства Віктора Януковича в кінці 2013 року.

Додамо, як раніше писало РБК-Україна в грудні 2013 року Україна випустила єврооблігації на 3 млрд доларів під 5% річних, які викупив російський Мінфін. Позов про стягнення заборгованості з України російський Мінфін подав в лютому 2016 року.

Крім того, в березні 2017 року Міністерство фінансів Росії повідомило про те, що суд Лондона зобов'язав Україну повернути 3 млрд доларів плюс відсотки по купленим Росією облігаціям.