ua en ru

У Мінфіні РФ заявили про перемогу Росії в суперечці з Україною щодо боргу в 3 млрд доларів

У Мінфіні РФ заявили про перемогу Росії в суперечці з Україною щодо боргу в 3 млрд доларів Фото: Мінфін Росії

Лондонський суд зобов'язав Україну повернути 3 млрд доларів плюс відсотки

Міністерство фінансів Росії повідомило про те, що лондонський суд зобов'язав Україну повернути 3 млрд доларів плюс відсотки по придбаним Росією облігаціям. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів Росії.

В повідомленні Мінфіну РФ відзначають, що високий Суд Лондона 29 березня 2017 року в прискореному порядку ухвалив рішення, яке зобов'язує Україну виплатити 3 млрд доларів в рахунок погашення придбаних Росією в 2013 році єврооблігацій.

Крім того, за даними відомства, Україна зобов'язана виплатити Росії проценти за цими облігаціями.

"У винесеному рішенні Суд вказав, що, враховуючи, що мова йде про вимогу виконати зобов'язання з боргового інструменту, у відповідача відсутні які-небудь аргументи на користь невизнання обґрунтованості цієї вимоги", - йдеться в повідомленні Мінфіну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Суд Лондона "заморозив" рішення про прискорення розгляду позову РФ по "боргу Януковича". Суд Лондона "заморозив" своє рішення про прискорений розгляд позову Російської Федерації проти України про євробонди на 3 млрд доларів до кінця квітня, так званого "боргу Януковича". Про це повідомив на брифінгу Олександр Данилюк.