ua en ru

Суд Чечні заборонив Twitter-аккаунт Charlie Hebdo в Росії

Суд Чечні заборонив Twitter-аккаунт Charlie Hebdo в Росії Фото: французький сатиричний тижневик Charlie Hebdo (Associated Press)

Мікроблог французького сатиричного тижневика внесуть до Єдиного реєстру заборонених сайтів РФ

Ленінський районний суд міста Грозного заборонив мікроблог французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo в соціальній мережі Twitter на території Росії. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чеченської Республіки РФ, яка виступила ініціатором розгляду цієї справи в суді.

Як зазначається, рішення суду було направлено в управління Роскомнагляду по Чечні для включення до Єдиного реєстру заборонених сайтів сторінки французького журналу в соцмережі, після чого інтернет-провайдери мають обмежити до неї доступ.

У повідомленні чеченської прокуратури йдеться, що відомство направило позов до суду після того, як 11 листопада в ході моніторингу Twitter виявило на сторінці Charlie Hebdo зображення, які мають на меті образити релігійні почуття вірян. Також співробітники прокуратури обурилися карикатурами на катастрофу російського літака А321 у Єгипті, які раніше різко розкритикував глава Чечні Рамзан Кадиров.

"Поширення таких матеріалів може слугувати передумовою до розпалювання міжнаціональної, релігійної ненависті та ворожнечі, що заборонено федеральним законодавством", - зазначили у прокуратурі Чечні.

Творчість французького сатиричного видання Charlie Hebdo неодноразово зазнавала критики з російського боку. Востаннє невдоволення викликали карикатури на катастрофу російського пасажирського лайнера А321, яка сталася 31 жовтня в Єгипті. Літак впав через вибухового пристрою. Відповідальність за це взяла на себе терористичне угрупування "Ісламська держава", яка також зробила теракти в Парижі і його передмісті два тижні потому.

Нагадаємо, раніше депутати РФ попросили внести співробітників Charlie Hebdo до санкційних списків.

Як повідомлялося, Роскомнагляд вніс чотири статті з "Вікіпедії" до єдиного реєстру забороненої інформації.