ua en ru

Статус учасника бойових дій отримали понад 124 тис. осіб

Статус учасника бойових дій отримали понад 124 тис. осіб Фото: бійці ЗСУ

Програму по перекваліфікації пройшли понад 600 учасників АТО

Статус учасника бойових дій отримали 124 тис. 457 осіб. Про це на брифінгу заявив перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день до реєстру учасників антитерористичної операції внесено 107 тис. 142 особи. В той же час, за оперативною інформацією, яку сьогодні ми маємо, статус учасника бойових дій надано 124 тис. 457 особам", - повідомив він.

За його словами, з допомогою ОБСЄ, програму по перекваліфікації пройшли понад 600 учасників АТО.

"Паралельно проводиться робота перенавчання також у співпраці з ОБСЄ. Було перенавчено уже більше 600 військовослужбовців за цією програмою", - сказав Шевченко.

Водночас, як зазначив перший заступник міністра соцполітики, наразі підприємствам виплачено майже 830 млн грн компенсацій на виплату зарплат військовим, залучених до ЗСУ.

"Програма, якою передбачена компенсація підприємствам витрат на виплату заробітної плати військовослужбовцям, які залучені до Збройних сил, яка передбачає виділення 1 млрд 790 млн грн. На сьогоднішній день виплачено 829 млн 900 тис грн. Це складає 46,6%", - заявив він.

Також, підкреслив Шевченко, планується закупити 633 квартири для сімей загиблих військових в АТО.

"Міністерство соціальної політики є розпорядником коштів, які направляються у вигляді субвенцій на закупівлю житла для військовослужбовців. Це 300 млн грн, які пропорційно виділяються протягом року до 31 грудня. І за рахунок цих коштів планується закупити 633 квартири для сімей загиблих", - повідомив він.

Нагадаємо, від початку антитерористичної операції (АТО) на сході України статус учасника бойових дій вже отримали понад 11,3 тис. прикордонників.