ua en ru

США не потерплять втручання Росії в чергові вибори, - Помпео

США не потерплять втручання Росії в чергові вибори, - Помпео Фото: Майк Помпео (flickr.com/Gage Skidmore)

Путін заперечує втручання Росії у вибори в США в 2016

Сполучені Штати Америки сподіваються, що Росія не буде втручатися в президентські вибори в США в 2020 році, і очікують від Москви певних сигналів, що повторення ситуації з виборами 2016 року не буде. Про це заявив держсекретар Майк Помпео на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За інформацією агентства, у відповідь на слова Помпео Путін заявив, що Росія ніколи не втручалася у вибори в США, що, на його думку, підтверджує і доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера.

"Я дав зрозуміти міністру закордонних справ Лаврову... що втручання в американські вибори неприпустиме. Якщо росіяни вдадуться до цього і в 2020 році, це поставить наші відносини в ще гірше становище", - у свою чергу зазначив Помпео.

Він підкреслив, що США не потерплять втручання у свої вибори.

"Я б порадив їм (Росії, - ред.) цього не робити. Ми цього не потерпимо", - додав держсекретар США.

Нагадаємо, державний секретар США Майк Помпео у вівторок, 14 травня, прилетів з візитом до Росії, де зустрівся з головою російського МЗС Сергієм Лавровим і президентом РФ Володимиром Путіним. Перед візитом у Росію Помпео заявив, що США і РФ мають розбіжності щодо ключових питань, однак це не повинно заважати вирішенню актуальних проблем.