ua en ru

США готові посилити сприяння для виконання мінських угод, - Нуланд

США готові посилити сприяння для виконання мінських угод, - Нуланд Фото: Вікторія Нуланд

Україна дуже напружено працює для впровадження нових реформ

США готові посилити сприяння для виконання мінських угод. Про це в ході брифінгу заявила помічник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд, передає кореспондент РБК-Україна.

"США дуже сильно наполягають на тому, щоб мінські домовленості виконувалися. Починаючи з повного припинення вогню, а також політичні питання, які пов'язані з мінськими домовленостями і питання кордонів. Я знаю, що зараз Україна дуже напружено працює над тим, щоб впроваджувати нові реформи, і це надзвичайно важкий час для України. Я також піднімала питання конституційної реформи, питання децентралізації", - заявила Нуланд.

Вона також оцінила роботу українського уряду на шляху впровадження реформ і заявила про готовність США активізувати діяльність для реалізації мінських угод.

"Я відлітаю з Києва з почуттям оптимізму, тому що я бачу, що ви дуже наполегливо працюєте у ці складні часи. Незважаючи на болючість реформ, ви працюєте над тим, щоб створити демократичну, нову і чисту країну... США готові до того, щоб більш глибоко бути задіяні в тому, щоб забезпечити повне виконання мінських домовленостей, всіх частин мінських домовленостей щодо безпеки, щодо політичних питань, а також щодо гуманітарної допомоги", - додала вона.

Нагадаємо, за словами Президента України Петра Порошенка, Україна залишається серед головних питань зовнішньополітичної порядку денного США.