ua en ru

Рада схвалила держпідтримку малозабезпечених сімей, що володіють землею

Рада схвалила держпідтримку малозабезпечених сімей, що володіють землею Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 255 нардепів при 226 мінімально необхідних

Верховна Рада України підтримала у першому читанні та в цілому законопроект №1350 "Про внесення змін до статті 7 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" щодо соціального захисту сімей, члени яких мають у власності чи володінні земельні ділянки". За відповідне рішення проголосували 255 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як заявив співавтор законопроекту нардеп з фракції "Народний фронт" Юрій Вознюк, в Україні є малозабезпечені сім'ї, які володіють земельною ділянкою на 0,6 га і більше, але які на сьогодні не можуть отримувати соціальну допомогу від держави.

"Сьогодні це ганебно. Про що ми говоримо? Що сім'я, яка є малозабезпеченою, яка подала декларацію, мають право отримати державну соціальну допомогу", - сказав Вознюк.

Так, закон виключає абзац четвертий частини першої статті 7 закону України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям" відповідно до якого, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям не призначається у випадку, якщо у власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім'ї причин не приносить дохід.

Нагадаємо, МОЗ розробив постанову про забезпечення малозабезпечених верств населення.