ua en ru

МОЗ розробив постанову про забезпечення малозабезпечених верств населення

МОЗ розробив постанову про забезпечення малозабезпечених верств населення

У Міністерстві охорони здоров'я України розроблено постанову про забезпечення малозабезпечених верств населення. Про це в ході прес-конференції сьогодні заявила перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели консультації із прем'єр-міністром України, провели окрему раду стосовно забезпечення малозабезпечених верств населення лікарськими засобами, які йдуть поза програм держзакупівель. Розроблено і наступного тижня вже буде подано до Кабінету міністрів постанову, яка окремо врегулює питання забезпечення ліками малозабезпечених верств населення. Звичайно, ми не можемо забезпечити за всіма абсолютно потребами, але поділили питання наступним чином: частина потреб буде закуповуватися, як і завжди, за державними цільовими програмами, а частина захворювань будуть покриватися завдяки окремій постанові про забезпечення малозабезпечених верств населення", - розповіла Павленко.

Нагадаємо, раніше глава МОЗ Олександр Квіташвілі заявив про те, що очолюване ним відомство надасть програму компенсації при купівлі лікарських засобів для малозабезпечених громадян.