ua en ru

В Україні з 25 вересня очікується потепління, - Гідрометцентр

В Україні із 25 вересня очікується потепління.

В Україні із 25 вересня очікується потепління. Про це на брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"У найближчі дні, температурний режим буде змінюватися мало, оскільки переважатиме хмарна погода. У нічний час буде від 3 до 8 градусів тепла, вдень - 11-16, і починаючи з 25 вересня можна очікувати поступовий, на 1-2 градуси, щоденне зростання температури", - заявив Кульбіда.

Також Кульбіда додав, що цього тижня слід очікувати дуже сильних дощів на території Київської, Черкаської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Николавевской, Херсонської, Запорізької областей та АР Крим. В інших областях дощі також будуть, але в менших кількостях.

За його словами, до кінця місяця значних похолодань не передбачається. На початку жовтня очікується період теплої погоди, а на початку другої декади жовтня є ймовірність різких температурних змін, коли нічні температури знижуватимуться до від'ємних значень.

За словами Кульбіди, в Києві завтра вдень і на початку ночі буде сильний дощ. 24 вересня інтенсивність дощу зменшиться, а повністю припиниться 25 вересня. Температура в цей період буде вночі 6-8 градусів, вдень - максимальна температура 12-14 градусів тепла.

Раніше Кульбіда заявляв, що в Україні до 25 вересня 2014 р. збережеться тепла суха погода.