ua en ru

В Україні до 25 вересня утримається тепла суха погода, - Гідрометцентр

В Україні до 25 вересня 2014 р. збережеться тепла суха погода.

В Україні до 25 вересня 2014 р. збережеться тепла суха погода. Про це в ході брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"До 25 вересня ми не чекаємо в Україні якихось ефективних опадів. Температурний режим повинен бути нижче, ніж був минулого тижня становитиме вночі від 4 до 9 градусів тепла, вдень від 17 до 22, а на півдні - до 25-28 градусів тепла", - заявив Кульбіда.

Також він додав, що така суха погода вже є аномальною і призводить до ускладнення проведення осінніх сільськогосподарських робіт.

Кульбіда нагадав, що і минулого тижня в Україні переважала суха і тепла погода. Виняток становили лише західні області, де пройшли короткочасні грозові (місцями сильні) дощі, а також невеликі та помірні опади пройшли на території Криму, Запорізької, частково Донецької, Луганської, Дніпропетровської і Харківської областей.

При цьому директор Гідрометцентру наголосив, що південні і центральні регіони України, практично вся північ і частина західних областей знаходяться в зоні дуже високого показника пожежної небезпеки у природних екосистемах, який перевищує крайній показник у кілька разів. Отже, зазначив Кульбіда, потрібно бути обережними у поводженні з вогнем, особливо під час перебування в лісах і паркових зонах.