ua en ru

У Києві до опалення підключено 22% житлових будинків, - Вілкул

У Києві до опалення підключено 2389 житлових будинків - 22% від загальної кількості. Про це сьогодні під час виїзної наради повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

У Києві до опалення підключено 2389 житлових будинків - 22% від загальної кількості. Про це сьогодні під час виїзної наради повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з низькою температурою повітря міська влада разом з "Київенерго" повинні прискорити процес підключення об'єктів соціальної сфери і житлових будинків до опалення", - сказав Вілкул.

Зокрема, за його словами, в Голосіївському районі до опалення підключено 157 будинків, у Дарницькому - 274 будинка, Деснянському - 229 будинків, Дніпровському - 229 будинків, Оболонському - 101 будинок, Печерському - 72 будинка, Подільському - 191 будинок, Святошинському - 287 будинків, Солом'янському - 351 будинок, Шевченківському - 428 будинків.

Крім цього, як зазначив Вілкул, у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) створено оперативно-диспетчерський штаб, який працює цілодобово і координує роботу регіонів з приводу початку опалювального сезону.

Також, за словами віце-прем'єра, в цілому по Україні до опалення підключено 25,3% житлових будинків, а це 44 160 будинків.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров вчора заявив, що опалювальний сезон розпочато в половині регіонів. "НАК "Нафтогаз" з вчорашнього дня (1 жовтня) забезпечив рівень тиску газу до робочих норм і вже понад половини регіонів вирішили розпочати опалювальний сезон. Подачу тепла розпочали: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області. Подача тепла забезпечена в Києві та Севастополі ", - заявив прем'єр-міністр.

В той же час Мінрегіон вчора заявив про те, що опалювальний сезон розпочато по всіх регіонах України, окрім Херсонської області.

Борги теплокомуненерго перед "Нафтогазом" загрожують зривом підготовки до опалювального сезону та виконання домовленостей з "Газпромом", заявляли раніше в НАК. Борг становить 17,5 млрд грн, що є рекордною сумою за весь час незалежності України. Найбільші борги за газ - у Дніпропетровській (2,5 млрд грн), Донецькій (2,7 млрд грн) та Харківської областей (2,2 млрд грн), а також Києва (2,2 млрд грн). 11 вересня НАК "Нафтогаз України" припинила газопостачання Кременчуцької ТЕЦ (належить ВАТ "Полтаваобленерго") через заборгованість за газ.