ua en ru

У Києві 30 квітня за участю 150 тис. людей пройде весняна толока з прибирання міста

У Києві 30 квітня пройде весняна толока з прибирання, очищенню та озеленення міста, в якій візьме участь близько 150 тис. людей. Про це сьогодні на засіданні розширеної колегії Київської міської державної адміністрації повідомив голова КМДА Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.

"20 квітня в Києві стартує програма "Велика толока" з озеленення та поліпшення санітарного стану Києва," - сказав Попов.

У рамках проекту заплановано провести заходи з санітарної очистки всіх парків, скверів, зелених зон вздовж доріг, ліквідувати всі несанкціоновані сміттєзвалища, почистити дороги від сміття та піску, очистити берегові лінії водойм, очистити від сміття лікарні, поліклініки, школи, університети, території пам'яток і кладовищ.

За словами директора Департаменту по міському благоустрою та збереження природного серед Сергія Садового всі райони Києва до весняної толоки готові.

"Буде задіяно близько 432 одиниць техніки, "Київзеленбуд" забезпечить всі адміністрації робочим інвентарем, управлінню житлово-комунального господарства доручено вивести все зібране сміття на відповідні полігони... У загальній складності у весняній толоці буде приблизно задіяно 109 тис. людей," - сказав Садовий .

За його словами, крім цього до участі в цих заходах буде задіяно великий волонтерський рух - близько 25 тис. людей.

За словами Попова, в Києві до кінця квітня буде висаджено 10 тис дерев і кущів та біля 15 млн квітів.

"Починаючи з завтрашнього дня і закінчуючи кінцем цього місяця в Києві будуть проходити масові заходи, пов'язані з санітарною очисткою і прибиранням Києва. Ми дуже хочемо в стислий термін навести порядок, висадити велику кількість зелених насаджень, це більше 10 тис. кущів і дерев, біля 15 млн квітів, тобто зробити наше місто чистим, охайним і красивим," - сказав Попов.

Читайте також: Азаров доручив прибрати території і поремонтувати дороги до Дня Перемоги