ua en ru

Савченко доставлять до Москви для проведення психіатричної експертизи

Українську льотчицю Надію Савченко, яка утримується під вартою в Росії, найближчим часом доставлять до Москви для проведення психіатричної експертизи в інституті Сербського.

Українську льотчицю Надію Савченко, яка утримується під вартою в Росії, найближчим часом доставлять до Москви для проведення психіатричної експертизи в інституті Сербського. Про це у Twitter написав адвокат Савченко Микола Полозов.

"Найближчим часом Надія Савченко буде етаповано в Москву для проведення психіатричної експертизи в інституті Сербського", - йдеться в повідомленні.

Також він зазначив, що слідство відмовилося проводити амбулаторну експертизу у Воронежі. "На стаціонарі доступ адвокатів до Надії буде неможливий протягом місяця", - зазначив Полозов. За словами адвоката, Савченко побоюється, що знаходження у закритому стаціонарі без доступу адвокатів буде використовуватися для надання тиску на неї. Він також навів фотокопію заяви української льотчиці, в якій говориться, що вона вважає незаконною проведену над нею експертизу.

Нагадаємо, воронезький суд сьогодні, 27 серпня, продовжив арешт Надії Савченко до 30 жовтня 2014 р., а також відмовився порушувати справу за фактом викрадення української льотчиці.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на востокеУкраины двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.

Савченко доставлять до Москви для проведення психіатричної експертизи