ua en ru

Референдум у Криму: онлайн-трансляція

Референдум в Криму: онлайн-трансляція - у Криму 16 березня відбувся референдум щодо приєднання півострова до Російської Федерації.

Референдум в Криму: онлайн-трансляція. У Криму 16 березня відбувся референдум щодо приєднання півострова до Російської Федерації. У бюлетені - два питання. Перше - підтримують кримчани вихід АРК зі складу України і входження до складу РФ. Друге - про повернення Конституції АРК 1992 р. Голосування проходило на 1205 дільницях і закінчилося о 20:00. В референдумі брали участь і жителі Севастополя, який, у разі приєднання до Росії, може отримати статус окремого суб'єкта федерації. Під час референдуму в Криму працювали спостерігачі із 23 країн (фото, відео).

21:05. В цілому по Криму близько 1 тис. кримських татар взяли участь у голосуванні 16 березня 2014 р. Про це на прес-конференції заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає кореспондент РБК-Україна.

19:50. До автомобільного батальйону ВМС України (військова частина А2904, дислокується в Бахчисараї) сьогодні, 17 березня, прибули посланці командування Чорноморського флоту РФ. Про це з посиланням на джерела повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук у Facebook.

18:24. Військове блокування Криму є тимчасовим і не призведе до від'єднання півострова від України. Про це заявив голова Верховної Ради України, в.о. Президента України Олександр Турчинов у зверненні до співвітчизників.

16:46. Зміна статусу Криму не була узгоджена з корінним кримськотатарським народом, що робить цю зміну незаконною. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформполітики МЗС України Євген Перебийніс.

16:38. Венеціанська комісія надасть свій висновок із приводу проведення у Криму референдуму 21-22 березня.

16:15. Україна готується приймати біженців із Криму і просить США, за необхідності, надати військову гуманітарну допомогу. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується можливої ​​гуманітарної катастрофи, яка може виникнути, якщо з території Криму буде евакуюватися велика кількість населення Криму, ми готуємося до цього. На території Херсонської області готуються необхідні умови", - повідомив Ярема.

14:09. Державна Рада РК націоналізувала цілісні майнові комплекси підприємств сфери управління Міністерства інфраструктури України і Міністерства аграрної політики та продовольства України, розташовані на території півострова. Відповідну постанову ухвалено сьогодні на позачерговому пленарному засіданні парламенту. У список націоналізованих об'єктів увійшли: Керченська поромна переправа, Керченський морський торговельний порт, Керченський морський рибний порт, Феодосійський морський торговельний порт, Ялтинський морський торговельний порт, Севастопольський морський торговельний порт, Севастопольський морський рибний порт, Євпаторійський морський торговельний порт.

13:55. Парламент Криму націоналізувала активи "Чорноморнафтогазу" і "Укратрансгазу", що знаходяться на території автономії. Відповідну постанову "Про питання енергетичної безпеки республіки Крим" прийнято на позачерговому пленарному засіданні кримського парламенту 17 березня 2014 року, повідомляє прес-служба парламенту.

13:23. Депутати Севастопольської міської ради перейменували її в Законодавчі збори. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Севастопольської міськради. Наголошується, що депутати підтримали цю пропозицію одноголосно.

13:01. Голова самопроголошеної Державної ради Криму Володимир Константинов заявляє, що в Криму буде створено пункт збору символів української держави. Крім того, він заявляє, що військовослужбовцям Збройних сил України буде надана альтернатива: нести службу в Криму, принісши присягу Криму, або продовжити її поза межами Криму - у складі української армії.

11:37. Верховна Рада Криму призначив себе з 17 березня 2014 р. вищим органом влади Республіки Крим у діючому депутатському складі на термін повноважень до вересня 2015 р. За відповідне рішення "Про правонаступництво Республіки Крим" на позачерговому пленарному засіданні сесії Верховної Ради Криму проголосували 85 депутатів, передає прес-служба Ради Криму.

11:32. Верховна Рада Криму уповноважив голову Ради Володимира Константінова та прем'єра Криму Сергія Аксьонова підписати міждержавний договір про прийняття Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя до складу Російської Федерації. Таке рішення було прийнято на позачерговому пленарному засіданні Ради АРК 17 березня 83 голосами, передає прес-служба Ради.

11:21. На позачерговому пленарному засіданні 17 березня Верховна Рада Криму прийняла рішення про перехід 30 березня Автономної Республіки Крим на московський час.

10:59. За приєднання Криму до Росії проголосували 96,77% жителів півострова. Про це з трибуни парламенту під час оголошення результатів референдуму на позачерговій сесії ВР Криму заявив голова Комісії з проведення референдуму Михайло Малишев, передає Крыминформ. За статус Криму як частини України висловилися 2,51%. Ще 0,73% бюлетенів були визнані недійсними. Явка склала 83,1%.

10:47.Верховна Рада Криму проголосила Крим незалежною державою і перейменувалася в Державну раду. Про це повідомляє прес-служба ВС АРК. На позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради АРК 17 березня 2014 р. прийнято постанову "Про представницький орган Республіки Крим". За неї проголосували 85 депутатів. Крім того, на цьому ж засіданні ухвалено постанову "Про незалежність Криму". За неї проголосували 85 депутатів.

10:40. Згідно з остаточними даними підрахунку голосів загальнокримського референдуму, 95,6% жителів Севастополя, які взяли участь у плебісциті, проголосували за приєднання Автономної Республіки Крим до Російської Федерації. Про це сьогодні на позачерговій сесії міськради Севастополя заявив голова міської виборчої комісії Валерій Медведєв, передає "Крыминформ".

09:00. За приєднання Криму до Російської Федерації проголосувало 96,77% жителів Автономної Республіки Крим. Про це в ефірі ДТРК "Крим" повідомив голова комісії Верховної Ради Криму з організації та проведення референдуму Михайло Малишев, посилаючись на дані обробки 100% бюлетенів станом на 09:00 17 березня, передає "Кримінформ".

Станом на 08:16 17 березня в Криму обробили 100% бюлетенів: за приєднання Криму до РФ проголосували 96,6%. Це 1 млн 272 тис 871 чоловік. Ці дані, як наголошується, наводяться без урахування результатів голосування в Севастополі.

За підсумками обробки 50% бюлетенів за приєднання Криму до РФ проголосували 95,5%.

Явка виборців на референдумі в Криму склала 81,36%, у Севастополі - 89,5%.

О 20:00 всі виборчі дільниці референдуму в Криму закрилися.

Явка виборців на референдумі станом на 17:00 склала 70%.

В 16:30 стало відомо, що завтра, 17 березня, в першій половині дня Верховна Рада Криму збереться на позачергову сесію, головним питанням на якому стане оприлюднення та затвердження результатів загальнокримського референдуму про входження до складу РФ.

Станом на 16:00 явка виборців на референдумі склала 64%.

На засіданні Кабміну, міністр юстиції України заявив, що на кримському референдумі зафіксовано голосування не громадян України.

О 14:00 явка виборців склала 54%.

Станом на 13:35 конфліктів в ході кримського референдуму зафіксовано не було.

В 13:15 явка виборців на кримський референдум склала 44,27% або близько 670 тис. осіб. Найвища явка спостерігається в Керчі - 64,3% і Армянську - 73,1%.

Як повідомляє в.о. голови адміністрації Севастополя Дмитро Бєлік, в Севастополі на 12:00 явка склала 50%.

Фотогалерея: Референдум в Криму 16 березня

За даними міжнародного спостерігача з Каталонії (Іспанія) Енріке Равелло, в 11:00 на виборчих дільницях спостерігається спокійна обстановка. Равелло зазначив, що сьогодні він побував на трьох виборчих дільницях, де проголосувало 500 осіб.

Станом на 09:00 референдум проходить у штатному режимі. Всі 1205 ділянок приступили до своєї роботи.

"Все йде в штатному режимі. Ранок справді добрий, і сподіваюся, що таким буде і весь день. Спостерігачі виїхали на дільниці. По інформації з дільниць, там вже утворилися черги. Такої активності, яка проявляється вже в ранні години, не було, я думаю, з радянських часів, хочеться вірити, що вона триватиме протягом усього дня", - сказалглава комісії з проведення референдуму Михайло Малишев.

О 08:45 повідомлялося, що на деяких виборчих дільницях у Криму, у зв'язку з погодними умовами, не працює телефонний зв'язок і вимкнено світло.

Референдум почався в 08:00. З самого початку на багатьох виборчих дільницях були зафіксовані черзі кримчан, які бажають проголосувати.