ua en ru

Венеціанська комісія дасть оцінку кримському референдуму 21-22 березня

"21-22 березня Венеціанська комісія повинна затвердити свій висновок щодо рішення Верховної ради АР Крим із проведення референдуму про статус Криму" - заявили в МЗС.

Венеціанська комісія надасть свій висновок із приводу проведення у Криму референдуму 21-22 березня. Про це на прес-конференції заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"21-22 березня Венеціанська комісія повинна затвердити свій висновок щодо рішення Верховної ради АР Крим із проведення референдуму про статус Криму. Беручи до уваги ситуацію навколо питання і прецеденти, які мали місце, нескладно передбачити, що Венеціанська комісія визнає, що нинішня ситуація у Криму не дозволяє проведення референдуму у відповідності з європейськими демократичними стандартами, і зазначить, що будь-якому референдуму щодо статусу території мають передувати серйозні переговори між усіма зацікавленими сторонами", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, раніше експерти Ради Європи з конституційного права висловили думку, що референдум про приєднання Криму до Росії є нелегітимним. Венеціанська комісія мотивувала свій висновок тим, що можливість проведення такого референдуму не передбачена ані українською, ані кримською конституціями.