ua en ru

Порошенко нагородив орденом "за мужність" загиблого при вибуху в Харкові міліціонера

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" III ступеня полковника міліції Вадима Рибальченка, який загинув, охороняючи мітинг за єдність України в Харкові. Про це йдеться в указі глави держави №110/2015.

Полковник Рибальченко нагороджений "за особисту мужність, виявлену при виконанні службових обов'язків, самовіддане служіння Українському народові".

Полковник міліції Вадим Рибальченко 22 лютого в Харкові у складі підрозділи правоохоронних органів забезпечував охорону громадського порядку під час мітингу за єдність України. Стався вибух, в результаті якого загинули Вадим Рибальченко і громадський активіст Ігор Толмачов, постраждали 13 осіб, з яких 5 працівників міліції.

Раніше Президент нагородив загиблого в результаті харьквского теракту активіста Ігоря Толмачова орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, 22 лютого в Харкові на вулиці Отакара Яроша під час ходи за єдність України стався вибух, кваліфікований як терористичний акт, в результаті якого загинули три людини. При цьому постраждали 5 неповнолітніх.

Генпрокуратура створила в Харкові спецгрупу для розслідування теракту 22 лютого.

Раніше СБУ затримала 4 підозрюваних в організації вибуху в Харкові.