ua en ru

При вибуху в Харкові 22 лютого постраждали 5 неповнолітніх

При вибуху в Харкові 22 лютого постраждали 5 неповнолітніх

При вибуху в Харкові 22 лютого постраждали 5 неповнолітніх. Про це сьогодні, 23 лютого, повідомила заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, передає прес-служба Харківської міської ради.

"Неповнолітні в таких заходах без батьків брати участь не повинні. Ми доручили відповідним службам дізнатися, як вони там опинилися і з ким вони були. Якщо вони були з батьками, відповідальність за їх безпеку лежить на батьках, якщо вони були там одні, відповідальність лежить на організаторах заходи", - підкреслила вона.

Вона зазначила, що двоє з постраждалих залишаються у вкрай важкому стані, у тому числі і 15-річний підліток, який з учорашнього дня знаходиться в комі. Другий потерпілий - 18-річний хлопець, у нього поранення черевної порожнини, тобто пошкоджені внутрішні органи.

Що стосується решти постраждалих, то в реанімації міської клінічної лікарні №17 залишаються два пацієнта, ще троє перебувають у звичайних палатах. Всі вони в стабільному стані. Серед пацієнтів міської лікарні №17 - три бійця спецбатальйону "Харків-1", один міліціонер і одна 16-тирічна дівчина, у якої поранення стегна. Одна людина перебуває в міській лікарні №25 і один 15-річний потерпілий - в обласній дитячій клінічній лікарні.

Нагадаємо, СБУ затримала 4 підозрюваних в організації вибуху в Харкові.

За останніми даними, в результаті теракту загинули 2 людини.