ua en ru

Обстановка в Туреччині спокійна, всі екскурсії, у т. ч. в Стамбул, проходять у звичайному режимі, - туроператор

Обстановка в Туреччині спокійна, всі екскурсії, в тому числі і в Стамбул, проходять у звичайному режимі. Таку думку РБК-Україна висловила директор Coral Travel Тетяна Прокопенко.

"З самого початку демонстрацій у Туреччині ми щодня отримуємо інформацію від нашої приймаючої компанії в Туреччині. В основному протести відбуваються в Стамбулі, Анкарі, Ізмірі, але за отриманою нами інформацією ситуація потроху стабілізується і стає спокійніше. У Анталійському регіоні не відбувалося і не відбувається серйозних хвилювань як в інших регіонах країни, ситуація спокійна. За нашою інформацією жоден з наших туристів, відпочиваючих в готелях Туреччини, не виявив бажання перервати свій відпочинок і повернутися додому", - сказала Прокопенко.

Представник Coral Travel зазначила, що обстановка на турецьких пляжах спокійна: "Наша приймаюча компанія проінформувала нас, що всі екскурсії в Стамбул проходять згідно з графіком, були тільки поодинокі відмови декількох туристів. Немає жодної скарги від відпочиваючих у регіоні Анталія, Егейському узбережжі і навіть у Стамбулі туристів або іноземного персоналу. Ситуація в курортних зонах спокійна".

Директор Coral Travel відзначає стабільний інтерес до поїздок на відпочинок до Туреччини. "Ми продовжуємо отримувати запити і дзвінки по відпочинку в Туреччині - як на найближчі вильоти, так і на більш далекі дати, попит не падає", - сказала Прокопенко.

"Туреччина продовжує залишатися найпопулярнішим і затребуваним напрямками і ми всім рекомендуємо подорожі в Анталію, Бодрум і Мармарис", - додала представник туроператора Coral Travel.

Нагадаємо, в Туреччині тривають антиурядові демонстрації. У ніч з 6 на 7 червня 2013 акції протесту проти політики прем'єр-міністра Реджепа Тайіпа Ердогана і його помірно ісламістської партії "Справедливість та розвиток" пройшли в Стамбулі і Анкарі. За оцінками журналістів, в акціях протесту за минулі шість днів взяли участь більше ніж 100 тис. осіб.