ua en ru

Мінкультури України створив громадський орган для оцінки російських серіалів і передач

Мінкультури України створив громадський орган для оцінки російських серіалів і передач
Міністерство культури України створило громадський орган для оцінки російських серіалів і телепередач.

Міністерство культури України створило громадський орган для оцінки російських серіалів і телепередач. Про це заявив міністр культури України Євген Ніщук в ході прямої телефонної лінії у клубі Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас вже є список з 24 осіб: авторитетних критиків, істориків, громадських діячів, - вони увійшли у незалежний громадський орган, комісію при Мінкульті, спільно з Держкомтелерадіо та комітетом з питань кінематографії. Цей орган буде займатися тим, що буде виносити рішення щодо російських серіалів і передач, а саме: про рекомендації заборони або дозволу демонстрації на наших екранах, українському ТБ", - заявив Ніщук.

"Цей список може бути розширений, хоча громадський орган вже практично розпочав роботу. Цей орган забезпечує перегляд таких серіалів і передач, враховуючи, що ця тема дуже хвилювала наших військових АТО. Вони зверталися до ВРУ з проханням на законодавчому рівні заборонити показ таких серіалів. Але закон не був прийнятий... Тому ми прийняли рішення про створення такого незалежного органу, який буде приймати рішення...Вже винесено рішення про рекомендування заборони на показ 5 серіалів і 2 передачі на українських екранах", - додав міністр.

Він додав також, що ці серіали і передачі не рекомендують показувати на українському ТБ, враховуючи, що вони вихваляють російську армію.

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно 22 жовтня прийняв рішення не видавати (або скасувати) прокатне посвідчення 7 російським фільмам і серіалам.