ua en ru

Держкіно скасувало реєстрацію 7 російських військових фільмів і серіалів

Державне агентство України з питань кіно сьогодні, 22 жовтня, прийняло рішення не видавати (або скасувати) прокатне посвідчення 7 російським фільмам.

Державне агентство України з питань кіно сьогодні, 22 жовтня, прийняло рішення не видавати (або скасувати) прокатне посвідчення 7 російським фільмам та серіалам. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держкіно.

Так, були заборонені фільми "Кадетство", "Гончі", "Слідчий комітет", "Спецназ", "Десантура", "Морпіхи" і "Військова розвідка". "Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео та домашнього відео на території України", - йдеться в повідомленні.

"Держкіно продовжує аналізувати фільми, виробництва Російської Федерації. І враховуючи ситуацію з агресією Росії на Півдні і Сході України і на громадську думку, до якого ми не можемо не прислухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО і суспільства в цілому, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, начебто звеличення силових структур Росії і самої Росії. Тому ми і надалі будемо моніторити ринок", - заявив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, що перед цим Держкіно заборонило 13 російських фільмів.