ua en ru

Лідер бойовиків ДНР Стрєлков склав з себе повноваження

Лідер бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Ігор Гіркин (Стрєлков) більше не є "міністром оборони" ДНР.

Лідер бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Ігор Гіркин (Стрєлков) (на фото) більше не є "міністром оборони" ДНР. Про це повідомляє сепаратистський агентство "Новоросія".

Стрєлков звільнений з посади "у зв'язку з переходом на іншу роботу".

Замість нього "міністром оборони призначений Володимир Кононов.

Нагадаємо, 13 серпня з'явилося повідомлення, що Гіркин важко поранений.

У свою чергу "прем'єр-міністр" ДНР Олександр Захарченко повідомив, що в ДНР вводиться нова посада - "перший заступник Міноборони, начальник Головного штабу", яку і займе Стрільців.

Колишній співробітник російських спецслужб Ігор Гіркин, взяв псевдонім "Стрєлков", з'явився на Донбасі у квітні. Саме він став одним з керівників бойовиків у Слов'янську, взявши контроль над містом. За словами бойовиків, саме Стрєлков кілька тижнів керував обороною Слов'янська та Краматорська від української армії, а потім вивів загони терористів у бік Донецька, уникнувши розгрому своєї групи.

ДНР, враховуючи успіхи Стрєлкова, проголосила його "міністром оборони". Після відходу зі Слов'янська Стрєлков оголосив себе військовим комендантом Донецька та ввів в місті військовий стан.