ua en ru

Гуманітарна колона з Росії наближається до кордону з Україною

Колона з гуманітарною допомогою для сходу України вирушила з Воронежа в напрямку Бєлгорода, який знаходиться поблизу російсько-українського кордону. Про це повідомляє "Російська служба ВВС" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Автоколона із 280 білих "КамАЗів", яка становить майже 3 км завдовжки, увійшла до Воронежа вночі. Там водії зробили перерву для відпочинку і дозаправки вантажівок.

До цих пір неясно, як саме гуманітарний вантаж потрапить на територію України.

Гуманітарна колона з Росії наближається до кордону з Україною

(Фото: Reuters)

Нагадаємо, в МЗС РФ вчора заявили, що узгодили з українськими властями доставку гуманітарного вантажу через Харківську обл.

Напередодні в АПУ виключили рух російських колон з гуманітарним вантажем по Україні. При цьому в інформцентрі РНБО наголосили, що колона автомобілів з гуманітарним вантажем з Росії не є сертифікована Міжнародним комітетом Червоного Хреста і поки не може потрапити на територію України.

Як повідомлялося, 12 серпня вранці автоколона із 280 вантажівок з гуманітарною допомогою вирушила з підмосковного Наро-Фомінська в напрямку сходу України, повідомили в адміністрації Московської області. "Автоколона доставить жителям східної України близько 2 тис. тонн гуманітарних вантажів, зібраних москвичами і жителями Московської області", - йшлося в повідомленні. За інформацією російських властей, вантажівки мають доставити нужденним в Україні продовольство, медикаменти, питну воду, спальні мішки і електростанції.