ua en ru

Глава Мінкульту ініціює введення спеціального збору на зйомки українського кіно

Міністр культури України В'ячеслав Кириленко пропонує ввести спеціальний збір на зйомки українського кіно. Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У моєму розумінні мета - дати можливість нашим кінематографістам знімати про нас самих, про українців... Для цього потрібно було забрати з ефіру, що викликає невдоволення багатьох глядачів і дати стимул для українського кіно. Це може бути закон про спеціальний збір на підтримку українського кіно, і я буду повертатися до цієї теми на засіданні уряду, бо іншого шляху у нас немає, крім як ввести спеціальний збір. Це не торкнеться всіх громадян, а тільки кінодистриб'юторів, провайдерів і телебачення", - заявив Кириленко.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 лютого заборонила трансляцію фільмів з російською пропагандою. За законопроект № 1317 "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)" проголосували 247 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Пізніше Державне агентство України з питань кіно на основі рекомендацій експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів заборонило 20 фільмів і серіалів виробництва Російської Федерації.