ua en ru

Держкіно заборонило ще 20 російських фільмів та серіалів

Держкіно заборонило ще 20 російських фільмів та серіалів

Державне агентство України з питань кіно на основі рекомендацій експертної комісії з питань розповсюдження і демонстрації фільмів заборонило 20 фільмів і серіалів виробництва Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби агентства на Facebook.

"Експертною комісією з питань розповсюдження і демонстрування фільмів, діючого на підставі положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 17 серпня 1998 року №1315, було рекомендовано заборонити 20 для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео та домашнього відео на території України", - йдеться в повідомленні.

Так, були заборонені до показу на території України наступні фільми: "Снайпер", "Марш-кидок", "Козак", "Служу вітчизні! ", "Дружба особливого призначення", "Чоловічий сезон. Оксамитова революція","Літо вовків / Краплі крові на квітучому вереску", "Хімік", "Оперативний псевдонім 1, 2", "Панове офіцери", "Туман", "Майор Вєтров", "Солдати 13, 14, 15, 17", "Чоловіча справа 1, 2", "Кодекс честі 1, 2, 3, 4", "Чоловічий сезон. Оксамитова революція", "Собр", "Псевдонім "Албанець"-1, 2, 3", "Група "Зета" 1, 2" і "Смерш".

"Зазначені нижче фільми є ідеальними зразками пропагандистського кіно у найгіршому його розумінні. Ми переконані, що таким фільмам не місце на наших екранах під час неоголошеної війни проти України", - повідомив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, Рада сьогодні заборонила трансляцію фільмів з російською пропагандою. За законопроект № 1317 "Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України (друге читання)" проголосували 247 нардепів із 226 мінімально необхідних.