ua en ru

Евакуація з "гарячих точок" Донбасу 8 лютого не здійснювалася в цілях безпеки, - ДСНС

Організоване переміщення громадян з міст Донбасу, які останнім часом постійно обстрілюються, 8 лютого не здійснювалось у зв'язку з активними бойовими діями. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держслужби з надзвичайних ситуацій України.

"Сьогодні, 8 лютого, організоване переміщення громадян з міст Авдіївка, Дебальцеве, а також з поруч розташованих населених пунктів (Новогригорівка, Комуна, Миронівське, Червоний Пахар, Чорнухіне), як це відбувалося в попередні дні, не здійснювалось у зв'язку з активними бойовими діями. Керівництво антитерористичної операції в цілях безпеки людей не допустило автомобілі КрАЗ та автобуси, які були заплановані для проведення евакуації, зазначені населені пункти", - йдеться в повідомленні.

Однак, як зазначають у ДСНС, протягом доби у транзитних пунктах зустрічі громадян, які були розгорнуті службою на залізничних вокзалах міст Слов'янськ і Костянтинівка, 8 лютого звернулися і зареєструвалися 327 осіб, з них 18 дітей, які самостійно залишили населені пункти області, що піддаються обстрілу.

Зазначимо, починаючи з 28 січня населених пунктів Донецької області, які піддаються постійним обстрілу, рятувальниками та волонтерами було вивезено, а також самостійно покинули міста близько 5000 осіб, з них близько тисячі дітей.

Нагадаємо, за 7 лютого з "гарячих точок" Донбасу за день евакуйовані 874 людини.